Text de lacord entre la CUP i Junts pel Sí

Text de lacord entre la CUP i Junts pel Sí

A efectes de garantir lestabilitat parlamentària i enfortir lacció de govern durant aquesta legislatura, la CUP-Crida Constituent es compromet a:

Actualidad | 09 de enero de 2016
Redacción

  • No votar en cap cas en el mateix sentit que els grups parlamentaris contraris al procés i/o el dret a decidir quan estigui en risc l'esmentada estabilitat.
  • Garantir que dos diputats/des de la CUP-CC s'incorporaran a la dinàmica del grup parlamentari de Junts pel Sí, de manera estable. Participaran en totes les deliberacions i actuaran conjuntament en les preses de posició del grup per tal de donar compliment a allò que està establert en el punt 1.
  • Investir en la primera votació la persona candidata a la presidencia de la Generalitat a la investidura que l'actual president proposi d?entre els membres del Grup Parlamentari de Junts pel Sí.

Així mateix,

  • La CUP-CC assumeix que la defensa en els termes polítics del procés tal i com l'entén la CUP-CC pot haver posat en risc l'embranzida i el vot majoritari de la població i l'electorat a favor del procés cap a la independència en una negociació que ha desgastat ambdues parts i la base social i popular de l'independentisme. Cal reconèixer errors en la bel·ligerància expressada envers Junts pel Sí, sobretot en tot allò relatiu a la voluntat inequívoca d'avançar en el procés d'independència i en el procés constituent que comporta, únic escenari de construcció d'estructures i marcs de sobirania que ens pot permetre, com a societat, albirar altres quotes de justícia social i participació democràtica. Per tot això, la CUP-CC es compromet a reconstruir, a tots els efectes, la potència discursiva i mobilitzadora de l'etapa política que s'enceta amb aquest acord, incloent la defensa activa de tots els agents que el fan possible.
  • La CUP-CC posa a disposició de l'acord el compromís de renovar, tant com sigui necessari, el propi grup parlamentari amb l'objectiu de visualitzar un canvi d'etapa i assumir implícitament la part d'autocrítica que li correspon en la gestió del procés negociador. Els relleus en el grup parlamentari es produiran immediatament després del ple d'investidura.
Barcelona, 9 de gener de 2016

Comentarios


EfeméridesPolítica de Privacidad
Política de cookies